Wednesday, October 17, 2012

TINGKATKAN METABOLISME DGN APPLE CIDERAPPLE CIDER VINEGAR boleh diminum bersama ALSD2 bagi mempertingkatkan metabolisma dan membantu penyingkiran lemak.

Cuka epal ialah sejenis cuka yang diperbuat daripada bahan yang diproses dengan fermentasi yang mana gula di dalam air buah epal dipisahkan oleh bakteria dan ragi yang berwarna kuning keemas-emasan dan dijual dalam bentuk semula jadi.

Cuka epal sering digunakan untuk tujuan kesihatan selain daripada digunakan dalam masakan. Ia mula popular setelah Dr D.C. Jarvis, penulis buku kesihatan, mengesyorkan cuka epal diminum setiap hari sebagai “home cure” (ubat di rumah).

Sebenarnya badan kita berfungsi paling optimum apabila pH darah berada dalam keadaan sedikit alkali, yaitu diantara pH 7.35 dan 7.45. tetapi akibat pemakanan yang kita ambil, tekanan, kurang senaman dan pencemaran, kebanyakan orang mempunyai darah yang sedikit berasid. Badan berasid juga diakibatkan diet yang kaya dengan daging atau karbohidrat terproses dan rendah serat.

Jika anda sukar mengurangkan berat badan berbanding dgn orang lain, badan anda mungkin berada dalam keadaan asidik yang tinggi. Apabila badan anda berasid, ia akan secara semulajadi melakukan apa sahaja untuk melindungi dirinya - termasuk untuk menyimpan air dan lemak berdekatan dengan anggota badan untuk melindunginya dari asid.

Minum cuka (apple cider vinegar) adalah cara paling mudah untuk membantu mengurangkan berat badan kerana ia bukan sahaja membantu penghadaman dan penyerapan nutrien (bukan lemak), cuka juga dapat mengimbangkan keseimbangan asid-alkali badan anda. Cuka membantu mempercepatkan metabolisma untuk menyingkir lemak terkumpul pada badan anda.

Dicadangkan mengambil AL SDII dengan apple cider vineger Antara Khasiat Apple Cider Vinegar :
1)Membantu mencairkan darah dan meleraikan paras kalori serta gula secara efisien.
2)Melindungi organ hati dari keracunan serta mengelakkan masalah hati.
3) Mengaktifkan metabolisma dan sel-sel dalam badan serta dapat menghapuskan elemen toksid dalam badan.
4) Membantu bagi mereka yang ada masalah sembelit.
5) Memecahkan molekul lemak dan secara tidak lansung membantu proses penurunan berat badan.
6) Memperbaiki masalah sistem kencing.
7)Memecahkan kandungan batu karang dalam buah pinggang dan pundi kencing

*Ambil Apple Cider 2 sudu kecil, 2 kali sehari bersama AL SDII.
NOTE: Pilih apple cider yang keruh2 di bawah, itu lebih baik!Jangan tunggu kawan anda kurus dulu baru nak bertindak! Dapatkan PROMOSI HEBAT dari saya sekarang!! email ke alpower.order@gmail.com


No comments:

Post a Comment